2013. augusztus 12., hétfő

Fahéjas, vaníliás szilvaleves

Hozzávalók:
-1 kg szilvához (tiszta súly, mag nélkül)-80 dkg a levesbe, 20 dkg díszítéshez
-2 l víz
-3 rúd fahéj
-fél szál vanília rúd
-1 kk őrölt szegfűszeg
-15 ek cukor
-csipet só
-2 dl habtejszín
-fél citrom leve
-1 ek ételsűrítő
A vizet főni teszem a cukorral és a fűszerekkel,
beleteszem a darabokra vágott szilvát és 5 percig főzöm.
A tejszínt kikeverem az ételsűrítővel és a leveshez öntöm-
innen már csak egy forralás és készen is vagyunk.
Mehet a hűtőbe! :)
Ebből készült (50 kg)
-vajon mit fogok az elkövetkező napokban csinálni?   :)

2 megjegyzés:

  1. Fincsi levest főztél, a többi szilvához pedig kitartást kívánok! :) Nem fogsz unatkozni, az biztos! :)

    VálaszTörlés