2013. augusztus 14., szerda

Levendulás szilvalekvár

Hozzávalók:
-1,2 kg szilva (tiszta súly)
-3 ek szárított levendula virág
-2 ek lime lé
-35 dkg kristálycukor
-1 csomag Dr. Oetker Dzsemfix Szuper 3:1
Okosabban, mint a múltkor-kesztyűben! :D :D :D
A szilvát megmosom, a magot kiszedem 
és a gyümölcsöt összevágom.
Kerámia bevonatú vas edénybe rakom a gyümölcsöt 
(nem ég le) az összes hozzávalóval együtt, 
felforralom és 3 percig főzöm.
Üvegekbe töltöm, lezárom, 5 percre fejre állítom őket, 
majd takaró alatt kihűtöm.
Nem a klasszikus Nagymama lekvárja
de nagyon régen készítem így ezeket-
sokkal kevesebb cukor elég hozzá,
megmarad a gyümölcs íze, megmarad a gyümölcs 
nagy része is, mivel 3 perc alatt van kész.

"Aki képes haszontalanul elherdálni egy órát,
 még nem jött rá, milyen értékes az élet." 
                                                       Charles Darwin.
Na, ez van!  :D  :D  :D

4 megjegyzés:

  1. Most még irígyebb vagyok:) Itt még várni kell a szilvára 1-2 hetet, és után én is főzök lekvárt:) Találtam szedd magad gyümölcsöst, eddig nem is tudtam róla. A levendula nagyon finom lehet szilvával is, én tavaly áfonyával párosítottam:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sőt, nem is csak szilvával készítettem!
      Kis-honunkban viszont az áfonya
      nem fordul elő sűrűn-ez az, amit
      mindig az IKEA-ban veszek, üveg számra. :D

      Törlés
  2. Én pedig meggyel párosítottam tavaly a levendulát, finom! :) Tetszik ez az időtakarékos megoldás, ki fogom próbálni! :) Sütőben szoktál lekvárt főzni(sütni)? :)

    VálaszTörlés
  3. Pont az lesz a mai "házi feladatom"!

    VálaszTörlés