-1,2 kg szilva (tiszta súly)
-3 ek szárított levendula virág
-2 ek lime lé
-35 dkg kristálycukor
-1 csomag Dr. Oetker Dzsemfix Szuper 3:1
Okosabban, mint a múltkor-kesztyűben! :D :D :D |
A szilvát megmosom, a magot kiszedem
és a gyümölcsöt összevágom.
Kerámia bevonatú vas edénybe rakom a gyümölcsöt
(nem ég le) az összes hozzávalóval együtt,
felforralom és 3 percig főzöm.
Üvegekbe töltöm, lezárom, 5 percre fejre állítom őket,
majd takaró alatt kihűtöm.
Nem a klasszikus Nagymama lekvárja,
de nagyon régen készítem így ezeket-
sokkal kevesebb cukor elég hozzá,
megmarad a gyümölcs íze, megmarad a gyümölcs
nagy része is, mivel 3 perc alatt van kész.
"Aki képes haszontalanul elherdálni egy órát,
még nem jött rá, milyen értékes az élet."
Charles Darwin.
Na, ez van! :D :D :D
Most még irígyebb vagyok:) Itt még várni kell a szilvára 1-2 hetet, és után én is főzök lekvárt:) Találtam szedd magad gyümölcsöst, eddig nem is tudtam róla. A levendula nagyon finom lehet szilvával is, én tavaly áfonyával párosítottam:)
VálaszTörlésSőt, nem is csak szilvával készítettem!
TörlésKis-honunkban viszont az áfonya
nem fordul elő sűrűn-ez az, amit
mindig az IKEA-ban veszek, üveg számra. :D
Én pedig meggyel párosítottam tavaly a levendulát, finom! :) Tetszik ez az időtakarékos megoldás, ki fogom próbálni! :) Sütőben szoktál lekvárt főzni(sütni)? :)
VálaszTörlésPont az lesz a mai "házi feladatom"!
VálaszTörlés