2013. augusztus 15., csütörtök

Levendulás őszibaracklekvár

Hozzávalók:
-1,2 kg őszibarackhoz (héj és mag nélkül)
-3 ek szárított levendula virág
-2 ek lime lé
-35 dkg kristálycukor
-1 csomag Dr. Oetker Dzsemfix Szuper 3:1
A barackok héját halványan, keresztben bevágom,
lobogó vízbe teszem fél percre, 
majd hidegbe és nagyon könnyen le lehet húzni a héjat.
A gyümölcshúst nagyobb darabokra vágom
(számoljunk azzal, hogy fő azért szét belőle egy kicsit),
belekeverek minden hozzávalót és forrástól számított 3 percig főzöm.
Üvegekbe töltöm, lezárom, 5 percre fejre állítom, 
majd takaró alatt kihűtöm őket.
 Nem a klasszikus Nagymama lekvárja
de nagyon régen készítem így ezeket-

sokkal kevesebb cukor elég hozzá,

megmarad a gyümölcs íze, megmarad a gyümölcs 

nagy része is, mivel 3 perc alatt van kész. 

Ezt pedig viszem a lányoknak kóstolóba a "dógozóba":D  :D  :D

2 megjegyzés:

  1. Látom, a szilvalekvár ikertestvére! :) Már megint szeretnék a kolléganőd lenni, az az utolsó fotó nem semmi! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És legkedvesebb Kolléganém mit mondott rá?
      Hogy olyan, mintha a molyirtót enné a szekrényből.
      :D :D :D :D :D

      Törlés