2013. augusztus 3., szombat

Hideg gyümölcsleves

Úgy ennék már egy kis marhahúslevest!
Na, de amikor 39,5 fokot mutat délután a kocsim hőmérője 
(menetszélben!), 
akkor tényleg nem fogok nekiállni semmilyen más, 
gázos, főzős történetnek.
Most ez jó, nagyon jó!!!
Hozzávalók:
-2 l tej
-4 dl habtejszín
-10 ek cukor
-2 dl méz
-csipet só
-1 db sárgadinnye
-4+4 db őszibarack
-őrölt fahéj és őrölt szegfűszeg
-ízlés szerint mandula-darabolva és megpirítva
A sárgadinnye húsát kivájom, 
4 db barackot a héjától megtisztítok, 
kockára vágom a húsát és az egészet félreteszem.
8-9 cm átmérőjű "hősi"barackok vannak a fánkon!
A dinnyéből kivágom a megmaradt sárga húst és a maradék 
(megtisztított, apróra darabolt) barackkal, a tejjel, tejszínnel 
és a többi hozzávalóval együtt ráengedem a botmixert
-teljesen sima, krémes a végeredmény.
Hűtőszekrény-csak mert tényleg hidegen a legfinomabb- 
és a darabolt barackot és gömbölygetett dinnyét a tányérokba adagolva, 
lehet kanalazni rá a levet is.
Tálaláskor megszórom a pirított mandulával.
Ebben a levesben az is jó még, hogy mikor veszem ki a hűtőből, 
lehet hűsölni is egy kicsit!    :D :D :D


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése