2013. augusztus 11., vasárnap

Tonhalas bavette

Nem igazán kívánom ebben a rettenetes, irgalmatlan, elképesztő, borzasztó,
el sem mondható rekkenőségben a húst! :)
Ma az ebédem pl. egy negyed görögdinnye volt (na és mi készül a héjból ? ) ,
ezeket szeretem-sajnos nem látszik meg rajtam :)
A tészta viszont egy olyan történet, ami mellet nem kell órákat állni, 
millió féle képpen lehet variálni és ha ügyesen dolgoztunk, 
a család húsevő harmada sem fog reklamálni (feltétlenül :).
Hozzávalók:
-0,5 kg, jelenleg olasz Bavette tészta (de tökéletes a Capellini, a spagetti, vagy a széles metélt is)
-2 tonhalkonzerv a levével együtt
-kevés olíva olaj
-3-4 kisebb vöröshagyma
-0,5 kg friss paradicsom (télen 2 dob. hámozott konzerv)
-4 gerezd fokhagyma
-olajbogyó (opcionális; én inkább már a tálalásnál használom)
-1-1 tk  kakukkfű, bazsalikom
- 2 tk szurokfű  (db tudja már, mi ez :)
-jó pár tekerésnyi színes bors
-csilipehelyhes-, és/vagy  tengeri só
-2-3 tk ízvarázs
-2 ek cukor
-Sambal Oelek-pont illik az édes pikánssága ehhez a szószhoz, már aki szereti egy kicsit pikánsan
Miközben a tészta kifő (8 perc, kevés állás-nem szeretem al' dente),
az egész történetünk készen is van-csak semmi cicó! :)
A tonhal levét edénybe öntöm + egy pici olíva olajat mellé, ebben 
fogom megpárolni az apróra vágott vöröshagymát, a fokhagymával.
A paradicsom héját leszedem és cikkekre vágva az alaphoz adom. 
Ha ez megvan, belekerülnek a fűszerek, így főzöm készre a szószt.
A tonhal konzerv a legvégén kerül bele és ne is nagyon 
kevergessük, hogy maradjon azért valami látható is belőle. :)
Magyarázzuk el a Királylányoknak (Királylány-találkozó), 
hogy ebben ugyanaz a tonhal konzerv van, 
amit pirítósra téve, citromlével is szoktam Nekik tálalni, 
csak más formában és üljünk neki burkolni!   :D :D :D


1 megjegyzés: