-16 szem frissen szedett szilva - most a maggal együtt
-4 egész tojás
-5 dkg olvasztott vaj
-10 dkg kristálycukor
-1-2 ek vaníliás cukor, vagy 1 ek aroma
-8 dkg (sütemény)liszt
-2,5 dl tej
-mangalica zsír (a forma kikenéséhez)-nálam jobban bevált, mint a vaj
-3 db édes keksz, amiből morzsát csinálok
-most darabolt mandula, a szóráshoz
Clafoutis-t sokszor készítek, sok féle gyümölccsel
-gyors és elképesztően finom-;
szerintem az egyik legfinomabb tejes piték egyike,
amit most maggal együtt sütök, így tradicionális.
A recept mindig ugyanaz (hosszú kísérlet eredménye ez is),
csak nagyon apró, inkább díszítésbeli különbség van néha.
A sütőt előmelegítem 180 fokra, a sütőalkalmatosságot
kizsírozom és beszórom a morzsával;
és az összes többi hozzávalót belekeverem
-a lisztet a legvégén.
A tésztát tepsibe öntöm, elrendezem a szilvákat benne,
megszórom a durvára vágott, enyhén megpirított mandulával
megszórom a durvára vágott, enyhén megpirított mandulával
A belsejének lágynak kell maradni!
Szobahőmérsékletre hűlve tálalom.
(Már amikor kitart odáig! :)
(Már amikor kitart odáig! :)
Látom, azért egy kis desszertbe is jutott a szilvából! :) Szuper, én gombócra készülök, de viszem a te receptedet is! :)
VálaszTörlésA ház Ura is gombóc után ácsingózik :D;
VálaszTörlésszilvát pedig mindig rakok a fagyóba is
-egybe és magozva is-,
pont a sütik miatt.