-4 dl habtejszín
-5 dl fehér rum
-2 tábla (legalább 70% kakaótartalmú) csokoládé
-25-30 dkg cukor
-8 ek keserű kakaópor-ebből a mennyiségből 1 liter likőr lesz.
Vízgőz fölött a tejszínt és a csokoládét felolvasztom,
beleöntöm a cukorral elkevert kakaóport,
(jobban el lehet így keverni)
(és nem habverővel keverem, mert attól nagyon sűrű lenne)
majd miután a tűzről levettem, hozzákeverem a rumot is.
Fogyasztásig hideg helyen tárolom.
Mielőtt töltenénk belőle, óvatosan rázzuk össze,
csak mert a túl sok rázogatástól egyre sűrűbb és sűrűbb lesz!
Jók is ezek a finom krémlikőrök ilyentájt, a csokis nálunk is nagy kedvenc! :) Azért a habverőt és rázogatást illetően megint tanultam tőled valamit! :)))
VálaszTörlés