Juditka a múltkoriban
tett közzé a blogján; én meg, mivel általában
korán reggel olvasok el minden fontos történést,
a kávém után (de még jóval a reggelim előtt :) szoktam
a Bloggerinák csodáival szembesülni
korán reggel olvasok el minden fontos történést,
a kávém után (de még jóval a reggelim előtt :) szoktam
a Bloggerinák csodáival szembesülni
-meg korgó gyomorral elindulni egy második csésze
kávé irányában! :)))
Hozzávalók-a töltelékhez:kávé irányában! :)))
-1 nagy fej kelkáposzta
-60 dkg sertés lapocka (ennyi volt a csomagban :)
-2 vastag szelet házi szalonna (ennyi zsír meg kell a húshoz)
-1 nagy fej vöröshagyma
-1 közepes fej fokhagyma
-só, bors, ételízesítő
-2 tk édes füstölt fűszerpaprika
-1 tk szárított kapor
-1 tk szárított metélőhagyma
-25 dkg Ben bácsi féle rizs
-1,5 dl víz (a paradicsomos dobozokat kiöblítem vele, így még ez is
egy kis plusz ízt ad a masszának)
Lábasban vizet forraltam a kelkáposzta leveleinek
és csak addig tartottam a fövő vízben, amíg le nem vált a fejről,
(ugyanis ez jóval hamarabb szétfő, mint az édes-testvére :)
A húst direkt nem darált formában vettem, úgy
döntöttem, hogy itthon,
döntöttem, hogy itthon,
és elő sem sütöttem, mert végeredményben 1,5 óra alatt
simán megsül így is.
simán megsül így is.
Három részletben került a robotgépbe, a fűszerekkel együtt
-addig is hagy érjenek csak egy kicsit összébb! :)
A hagymát és a fokhagymát is ezzel vágtam össze,
(teljesen jó a végeredmény)
A maradék káposztát apróra vágtam, a tepsibe szórtam,
sóztam, borsoztam, erre kerültek a batyuk.
-a szószhoz:-2 doboz hámozott paradicsom konzerv
-0,5 doboznyi víz (kell, hogy tudjon párolódni a hús)
-1 nagy fej vöröshagyma
-2 közepes fej fokhagyma
-só, bors, cukor
-1 tk édes füstölt fűszerpaprika
(a csípőset azért hagytam ki, mert a ház Ura nem annyira enné meg vele :)
+még 2dl passzírozott paradicsomlé és 1 dl víz
A szószhoz valók úgy, ahogy voltak, mentek a
robotgépbe, majd a káposzta batyukra.
-a paradicsommártáshoz:robotgépbe, majd a káposzta batyukra.
-pici olívaolaj
-1 nagy fej vöröshagyma
-3 ek cukor
-1 nagyobb gerezd fokhagyma
-0,5 l passzírozott paradicsomlé
-0,5 l víz
-só, bors
-1 tk édes füstölt fűszerpaprika
(és most tartok ott, hogy ideje lesz az utánpótlást beszerezni,
mert alig van már az üveg alján; mondtam én, hogy beleszerettem :)
-1 tk szárított metélőhagyma
Előmelegített sütő, alsó-felső sütés, 200 fok, 1 óra;
ekkor a fóliát levettem róla, ráöntöttem 2 dl passzírozott
paradicsomlevet
paradicsomlevet
1 dl vízzel elkeverve és légkeveréssel, 180 fokra levéve a hőt,
még 30 percre visszakerült a sütőbe.
A végeredmény egy kicsit olyan, mint a
És ha éppen nem fotózásra készül a "kicsike",
nyugodtan együk sima tányérból,
jól nyakon öntve a mártással, kényelmesen
bekuckózva valami nyugodt sarokban! :)))
Azt'a mindenit, de guszta lett! :) Én meg általában késő este nézelődök, tiszta kínzás, hogy vacsizni már nem lehet (lenne szabad), és ilyen finomságok jönnek velem szembe! :)
VálaszTörlés