Oldalak

2013. december 23., hétfő

Tejszínlikőr

Kell nekem főzés, takarítás és a Jesszuska által
hozott fa díszítése közben megpihenni és leülni 
a Nagy Szent Világháló elé!  :)))
 Na, de milyen csábítót!
Én meg simán leutánoztam...atyám, milyen finom lett! :)))
Aki ismer, tudja, hogyha rajtam állna,
ez a mennyiség még jövő ilyenkor is meglenne;
na, de hát csak karácsony közeledik
(meg egy csomó vendég :)
és gondolom a Lányok közül csak lesz valaki,
aki szívesen belekóstolna?! :)
Hozzávalók:
-6 dl habtejszín
-2 dl vanília aroma -kettőt egy csapásra-rumos is, vaníliás is :)
-15 dkg méz
-1 tk mézessütemény fűszerkeverék
A tejszínt majdnem forrásig melegítem és el is
zárom a gázt alatta.
Beleteszem a mézessütemény fűszert,
a mézet, majd a vanília aromát és addig kevergetem, 
míg minden elkeveredik és feloldódik benne.
Nem túl sűrű szűrőn üvegbe szűröm, majd megy
a hűvösre.
10 perc, mindennel együtt-hagytam volna ki? :)))
És az angyalka? 
Ilyet kapott minden Kollegina az évzáró bulin.
De tényleg!  Nem tudtam kihagyni! :)))
És miután a Gasztroblogger
-kizárólag minőség-ellenőrzés céljából-
belekóstolt a készítményébe, menjen is aludni, 
ilyenkor már nem szabad (több hülyeséget) írogatni! :)))

2 megjegyzés:

  1. Nagyon szeretem a stílusodat, mondtam már?! :D Örülök, hogy elkészítetted, és hát ezzel a házi vaníliaaromával még finomabb lehet! :) Az angyalkákat pedig tutira megérdemeltétek! :) Boldogságos ünnepet! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mi, angyalkások tartsunk össze! :)))
      És hogy maradjunk a gasztro-vonalon, egy idézettel kívánunk Nektek Mi is nagyon boldog karácsonyt!
      „Bárcsak eltehetnénk a karácsony szellemét befőttnek és minden hónapban kinyithatnánk egy üvegnyit belőle.” (Harlan Miller)

      Törlés