2013. december 1., vasárnap

Duplán csokis muffin


Hozzávalók:
-13 dkg cukor
-20 dkg süteményliszt
-pici só
-0,5 csomag sütőport
-3-4 ek vanília aroma
-2 egész tojás
-1 dl tej
-10 dkg puha vaj
-1 marék aszalt vörös áfonya
-2 tábla csokoládé
A lisztet általában szitálom 
(de szigorúan csak általában-mondjuk a piskóta tészta esetében :), 
összekeverem a cukorral, sóval, sütőporral.
A tojásokat a vajjal habosra keverem,
beleöntöm a tejet , a vanília aromát és hozzákeverem 
a száraz összetevőket.
A száraz és folyékony hozzávalókat mindig 
külön-külön kell összekeverni,
aztán az egészet gyors mozdulatokkal összeforgatni!
A töltelék mennyiségét nagyjából józan paraszti 
rálátással mérem ki-amiből a ház Ura szerint nálam 
csak a paraszti van meg :)-
ehhez egy tábla jobb minőségű csokit és egy marék aszalt vörös áfonyát.
A csokit darabolom, az áfonyát egyben hagyom
-a masszához keverem mindkettőt.
A mélyedésekbe papírt teszek, félig kanalazom tésztával,
belekerül a másik tábla csokiból két-két szelet, majd
a másik fél adag tészta.
Ebből a mennyiségből pontosan 12 nagy méretű forma fog megtelni.
Kerül rá egy kis szívet-lelket melengető díszítés és megy a melegre-
előmelegített sütő, 180 fok, légkeverés, 20 perc.
Két nap alatt morzsa 
nem marad belőle!  :)


1 megjegyzés:

  1. Nagyon mutatós a szívet-lelket melengető díszítéssel, a gazdag töltelékkel pedig igazán finom lehet! :) Jók az ilyen egyszerűen elkészíthető sütik, és nagyon finomak tudnak lenni! :)

    VálaszTörlés