2013. december 23., hétfő

Raffaello

(csak kevesebben olvastak :)))
nálam akkor veszi kezdetét a karácsony,
amikor a Raffaello-gyártásnak nekikezdek.
Máshol a bejgli, vagy a stollen a karácsony
nélkülözhetetlen kelléke, nálunk a Raffaello.
És mivel az Anyukámnak is mi szállítmányozzuk
a "hófehér mennyországot",
-meg az ünnepek alatt még pár Rokonnak-
leginkább dupla adag szokott készülni. :)
Hozzávalók:(1 adaghoz)
-2,3 dl víz
-1,5 kocka Rama
-40 dkg porcukor
-2+1 cs kókuszreszelék (3x10 dkg)
-30 dkg tejpor (NEM kávékrémpor!)
-8 db ostyalap
Eredetibbé lehet tenni, ha egy-egy szem hántolt mandula 
(ha nincs, natúr mogyoró is megteszi) köré gombócgatjuk a masszát
-egy 10 dkg-os csomagban kb. 100 szem mandula van!
A vizet felforralom, a cukrot feloldom benne;
a gázt elzárom, belekeverem a Rámát,
utána egyenként a tejporokat, 2 csomag kókuszt, 
s végül az apróra tördelt ostyát.
Legalább egy éjszakára hidegre teszem
-ami azért szükséges, mert a vaj így fogja majd össze 
az egész történetet, azaz csak így lesz rendesen formázható.
Kis golyókat formálok-teáskanálnyi mennyiségből- és
meghempergetem a maradék 1 csomag kókuszreszelékben.

80-90 golyó jön így ki.
(Mini muffin papírban (is) szépen ki lehet tálalni.)
Karácsonyra fel! :)))


1 megjegyzés:

  1. Szuper, ezt az ostyás verziót nem ismertem, de tetszik! :) Kívánok Neked és családodnak békés, áldott ünnepet! :)

    VálaszTörlés