2013. december 13., péntek

Kozáksapka/hólabda

Hozzávalók a piskótához:
-8 egész tojás
-8 ek kristálycukor
-8 ek süteményliszt
-8 ek víz
-1 cs sütőpor
-2 ek kakaópor
a krémhez:
-1 cs pudingpor (vaníliás, vagy tejszínes)
-4 dl tej
-3-4 ek cukor
-10 dkg vaj (igazi) 
továbbá:
-10 dkg étcsokoládé és
-5 dkg vaj-a tetejére
-1 cs kókuszreszelék-az oldalára
Az egész tojásokat a cukorral fehéredésig keverem,
majd belekerül a 8 ek víz is.
A lisztet a sütőporral és a kakaóporral beleszitálom a masszába
-a piskótatészták esetében ezt a lépést inkább ne hagyjuk ki-
és gyors mozdulatokkal összeforgatom.
A masszát vagy két tepsiben sütjük, vagy
egyben és sütés/hűlés után kettévágjuk-kinek mi szimpatikusabb.
A krémhez valókból pudingot készítek, annyi
különbséggel, hogy a végén belekerül a vaj is,
amit alaposan belekeverek a pudingba.
A tésztalapokból 4-5 cm átmérőjű köröket szaggatok,
kettőt-kettőt megkenek krémmel, összeillesztem,
majd ha végeztem minddel, a külsejét is bekenem;
kókuszreszelékben megforgatom
és a vízgőz fölött olvasztott csokis-vajas krémet 
óvatosan a tetejére "kanalazom".
Egy hangyányit macerás ugyan, 
de nagyon könnyű elkészíteni. 



2 megjegyzés:

  1. Nagyon szépek lettek a sütik! :) Mi kozák sapka néven ismerjük, és annak ellenére, hogy mindenki szereti nagyon ritkán készítjük. Azt hiszem utoljára vagy 4-5 éve készítettem ...... itt lenne az ideje újra megsütni.

    VálaszTörlés
  2. Mifelénk pedig hólabda, nagyon szeretjük! :) Igazán guszták lettek, ha tehetném, le is kapkodnék vagy kettőt a tálcádról! :)

    VálaszTörlés