2014. március 15., szombat

Toszkán fűszeres burgonya

Csak mert itt élek, nem jelenti azt,
hogy ha tehetném, nem tölteném az év nagy részét
(mondjuk úgy 12 hónapot :)
olyan helye(ke)n, ahol mindig meleg van...
szerintem tudat alatt, pont ezért rajongok a
mediterrán (jellegű) ételekért! :)))
Hozzávalók:
-1 kg krumpli
-babérlevél a felébe
-friss rozmaring a másik felébe
-olívaolaj
-nagyobb szemű tengeri só
-darált bors
Az burgonyát hosszában -félig- bevágom.
A felébe babérlevelet, a másik felébe
friss rozmaring ágacskát helyezek,
olívaolajjal meglocsolom,
sózom, borsozom, majd előmelegített
sütőben, 180 fokon, légkeveréssel,
1 óra alatt ropogósra sütöm.
Nálunk (ismét kettesben :) főfogás volt
-természetesen köretként is továbbgondolhatjuk! :)))


2 megjegyzés:

  1. Nekem is tökéletes lenne főfogásként, abszolút beérném ezzel a finomsággal! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Simán! :)))
      Ezeket speciel egy kis Chipotle chiliszósszal
      elkevert ketchuppal ettük-mmmmm! :)))

      Törlés