2014. március 2., vasárnap

Krumplilángos

avagy, mihez kezdjünk a megmaradt
törtkrumplival?
3. befejező rész :)))
Maradt még 1 kiló a hagymás törtkrumpliból
és hát nem nagyon volt kérdés,
hogy mi is fog belőle újrahasznosulni
Az 1 kg átnyomott krumplihoz 20 dkg réteslisztet kevertem,
(csak mert jobb, ha sima a krumpli,
na és meg is lett a krumplinyomó,
-a kis drága :)-
mert nálunk semmi nem vész el, csak néha átalakul. :)))
(jó laza, ruganyos tésztát kell kapjunk,
így lesz puha a megsült lángos)
és más egyéb most nem kellett bele,
mert hát már be volt ízesítve, viszont egy kis hagymát
azért csak dinszteltem rá!
Nyújtani sima liszten szoktam, sütni pedig száraz,
teflon edényben.
12 darabot (nagyokat) hoztam ki ennyi lisztből
-öröm, boldogság!
És a héten már nem főzök többet! :)))

5 megjegyzés:

  1. Te Zsuzsa, mennyi tört krumplit főztél? :))) A krumplilángost (is) nagyon szeretem, biztosan finom az ízesített krumpliból készítve is, sőt! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy 5 literes fazékkal; 7-en voltunk rá eredetileg,
      mégis maradt egy "cinvedernyi"! :)))
      Gyalázatosan keveset evett a Vendégsereg! :)
      De eltüntettem 2 nap alatt! :D :D :D

      Törlés
  2. Nagyon jó módja a maradék krumpli felhasználásának:) Nálunk ritkán marad, hacsak direkt nem főzők sokkal többet, nálunk nagy kedvenc még a krumplipürés pite, de tört krumpliból is finom:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálunk nem (teljesen) direkt lett ennyi, de sikerült túljutni rajta! :)))

      Törlés