Az egyik legnagyobb csőben
sült kedvencünk
-gyorsan elkészül, nem
macerás és rendkívül finom.
Hozzávalók:sült kedvencünk
-gyorsan elkészül, nem
macerás és rendkívül finom.
-tarja
-vöröshagyma
-krumpli
-mustár
-tengeri só
-életízesítő
-darált bors
-zsiradék (nálam mangalica zsír)
-pici víz
Nincsenek szigorúan vett mennyiségek,
érzésből kell adagolni a hozzávalókat
(a vendégek létszámától, no meg
a tepsi méretétől függően :)
a tepsi méretétől függően :)
-ez nem sütemény! :)))
A húsból egy szelettel számolok/fő, már
ha vendégség van és frissen teszem az asztalra,
ha simán csak itthonra készítem, akkor akár
3 szelettel is számolok és két-három napig nincs
gondom a másodikra.
Krumpliból 2 darabbal egy szelet húshoz,
a hagyma inkább az álcázási képességétől
függ (mennyi borítja be az egészet :).
A húsból egy szelettel számolok/fő, már
ha vendégség van és frissen teszem az asztalra,
ha simán csak itthonra készítem, akkor akár
3 szelettel is számolok és két-három napig nincs
gondom a másodikra.
Krumpliból 2 darabbal egy szelet húshoz,
a hagyma inkább az álcázási képességétől
függ (mennyi borítja be az egészet :).
200 fokon, alsó-felső sütéssel, kb. 1,5 órát,
majd légkeveréssel egy kicsit rápirítani.
Alulra kerül a vastagabb karikára vágott
krumpli, ezt megszórom ételízesítővel,
majd a húsok, ezeket már csak sózom
és végül a hagymakarikák,
ételízesítővel/sóval, borssal megszórva.
Alulra kerül a vastagabb karikára vágott
krumpli, ezt megszórom ételízesítővel,
majd a húsok, ezeket már csak sózom
és végül a hagymakarikák,
ételízesítővel/sóval, borssal megszórva.
Egy dologra ügyeljünk, mégpedig,
hogy miután kiklopfoltuk a húst,
pácoljuk be és legalább egy napra
pácoljuk be és legalább egy napra
tegyük hűtőbe, sokkal finomabb lesz!
Pácolni: csak darált borsot és mustárt
teszek rá, abból viszont 3 félét
(simát, dijonit és magost),
a többi ízesítőt csak sütés előtt szórom rájuk.
teszek rá, abból viszont 3 félét
(simát, dijonit és magost),
a többi ízesítőt csak sütés előtt szórom rájuk.
És ezt nem lehet finomkodva,
tálra szedve felszolgálni
-ezt tepsivel kell az asztal közepére tenni,
két nagy kanalat a tepsi mellé fektetni
és jó fajta mustárokat hozzáadni! :)
tálra szedve felszolgálni
-ezt tepsivel kell az asztal közepére tenni,
két nagy kanalat a tepsi mellé fektetni
és jó fajta mustárokat hozzáadni! :)
Nem ismertem ezt a készítési módját a tarjának, de nagyon tetszik, fincsi, szaftos lehet! :) Ezt tényleg így, tepsistől kell tálalni! :)
VálaszTörlésA legnagyobb tepsis kedvencünk! :)
Törlés