-1 kg krumplihoz
-20 dkg füstölt, házi szalonna
-25 dkg lebbencs-, fodros nagykocka-, nagykocka-, csusza tészta
-2 közepes fej vöröshagyma
-fél paprika
-fél paradicsom
-só
-bors
-ételízesítő/ízvarázs
-csemege paprika
-1 csokor petrezselyemzöld
a zsírját kisütöm, a visszamaradt zsíron
(a finomra vágott vöröshagymával együtt)
(a finomra vágott vöröshagymával együtt)
átpirítom a lebbencstésztát is.
Megszórom csemegepaprikával, borssal, sóval,
pici vizet aláöntök (hogy le ne égjen) és
beledobom a fél karikára vágott krumplit,
(amikor újkrumpli van, karikára vágom)
(amikor újkrumpli van, karikára vágom)
majd a félbe vágott paradicsomot és paprikát is,
felöntöm vízzel és készre főzöm;
tálalásnál megszórom finomra vágott
petrezselyemmel.
tálalásnál megszórom finomra vágott
petrezselyemmel.
Nem is tudom mikor ettem ilyet utoljára, talán a menzán:) Mi nem nagyon főztünk ilyet otthon, pedig finom, a gyerekeim biztos szeretnék, de ahhoz tésztát kéne gyúrnom, itt nem ismerik a kocka tésztát, estleg lasagne tésztát lehetne összetörni. Kellemes hétvégét, szép ünnepet nektek:)
VálaszTörlésA lasagne tészta is teljesen jó hozzá!
TörlésFelénk is tipikus menzás ez a leves,
csak hát sem az alapanyag mennyisége és minősége,
sem az íze nem nagyon hasonlít azokra
a (borzalmas :) levesekre! :)))
Nálunk is jó régen készült már, pedig szeretjük. :) Egy kis füstölt kolbász sem rontja el! :)
VálaszTörlésNem bizony! :)
Törlés