2014. március 20., csütörtök

Vörös saláta áfonyás-ibolyás balzsamecettel

Ismét beköszöntött a tavasz! :)
Hozzávalók:
-1 fej vörös levelű salátához
-25 dkg koktélparadicsom
-Violetta Áfonyás-Ibolyás Balzsamecet
-(görög) olívaolaj
-pici tengeri só
-25 dkg sonka, hajszál vékonyra szeletelve
-5 dkg érett, kemény olasz sajt
A salátát tálba tépkedem,
a Violetta Áfonyás-Ibolyás Balzsamecetet
az olívaolajjal és a sóval összekeverem;
a salátán elrendezem a sonkát, a paradicsomot,
leöntöm az ecetes-olajos
öntettel, majd (krumplihámozóval)
sajtot forgácsolok az egész tetejére.
Magában fogyasztandó -így tökéletes-,
de grillen sült húsokhoz is teljesen
hibátlan az összeállítás!
Az ecet pedig...fenomenális! :)))




2 megjegyzés:

  1. Fincsi, nagyon jól néz ki! :) Régebben inkább a majonézes salátákat szerettük, mostanában az ilyen finom ecetes salik fogynak jobban! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A majonézes történetek inkább a sátras ünnepekre szorultak ki-húsvét, karácsony! :D
      Tavasztól őszig inkább az ilyenek! :)))

      Törlés