2014. március 15., szombat

Muffin fehércsokis-tejszínes mázzal

Hozzávalók:
-20 dkg süteményliszt

-13 dkg kristálycukor 
-pici só
-0,5 csomag sütőport
-3-4 ek vanília aroma
-2 egész tojás
-1 dl tej
-10 dkg puha vaj

+a krém:
-mascarpone
-tejszínes fehér csoki-az égbolt
+szivárvány, a magyar égen-savanyú gumicukorból :)))
A száraz és folyékony hozzávalókat
mindig külön-külön kell kimérni,
majd azután összekeverni!
A sütőt előmelegítem 180 fokra
(légkeveréssel 20 fokkal kevesebbre);
a lisztet általában szitálom
(de szigorúan csak általában
-mondjuk a piskóta tésztához :),
összekeverem a cukorral, sóval, sütőporral.
A tojásokat a vajjal habosra keverem,
beleöntöm a tejet és gyors mozdulatokkal
hozzákeverem a száraz összetevőket.
A mélyedésekbe szilikon kapszlikat teszek
(régen még kenegettem a formát, de tudjuk,
majd egy másik életemben...:)
és csak 2/3-ig teszem tésztával
-megy a sütőbe 20 percre.
A díszítés innen fog indulni:
teljesen hagyni kell kihűlni a muffinokat;
maradt egy kevés tejszínes fehér csoki a
fehér-piskótás, kivis, zselés csoda-pohárból...
(megenni magában nem akartam, mert hát
csak parasztság pimaszság lett volna a
család fennmaradó tagjaival szemben, nem!? :)))
(2,5 dl tejszínben felolvasztottam 2 tábla
fehér csokit, majd hagytam kihűlni;
ezt kikavartam 15 dkg mascarponéval
és a muffinokra kenegettem :)
...így adódott a gondolat, hogy ehhez
teljesen tökéletes lesz!
És az lett! ;)))



2 megjegyzés:

  1. Ez a máz valami isteni finom lehetett, meg persze az egész muffin, így ahogy van! :) Szépen díszítetted, igazi ünnepi hangulatú sütike lett! :)

    VálaszTörlés