2014. március 2., vasárnap

Hagymás törtkrumpli-leves

avagy, mihez kezdjünk a megmaradt törtkrumplival?
Mondjuk, például ehhez!
Ha az előző esti vacsorából megmarad
egy kis (nem annyira kis :)
törtkrumpli
(hagymás, zsíron dinsztelve-mmmmm :)
és kicsiny családunk nem annyira díjazza
a nem friss történést, folyamodjunk
nyugodjunk cselhez, majd hallgassuk
csendben a kanál-csörömpölést
és fapofával adjuk az ártatlant
-milyen tegnapi maradékról van szó??? :)))
Ez a 6. krumplileves a blogon
-szóval krumpli függő vagyok.
Meg leves függő is
-mondjuk, ezeket eddig is tudtam. ;)
Hozzávalók 3 személyre szabva:
-1 közepes fej vöröshagyma
-1 gerezd fokhagyma
-késhegynyi csemege paprika
-2-3 reszelésnyi szerecsendió
-1 ek sz. petrezselyem
-1 ek sz. metélőhagyma
-1 kk cukor
-pici zsiradék
-só, darált bors
-1 liternyi maradék zöldség-, vagy húsleves
-3 púpos szedőkanálnyi hagymás törtkrumpli
A vöröshagymát kis kockára vágom,
kevés zsíron, pici sóval megdinsztelem,
erre dobom a karikára vágott fokhagymát,
majd ha megpuhultak, fűszerezem,
felöntöm a zöldséglevessel és
hozzáadom a tört krumplit
-így főzöm fel az egészet és tálalom is azonnal.

Isten-király! :)))


4 megjegyzés:

  1. Sejtettem én, hogy rokon lelkek vagyunk - a krumpli és a leves okán. :) Ezt a leveskét nagyon tudnám szeretni, meg is jegyzem magamnak maradékhasznosítás esetére! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én ezt már akkor sejtettem, amikor először írtál! :)))
      És még krumplilángost is tervezek! ;)

      Törlés
  2. Én a tört krumpli levét hasznosítom hasonlóan, és krumplilé levesnek becézzük. Hagymászsírt készítek, rá pirospaprika, bors, ételízesítő és felengedem a krumpli levével. Felfőzöm és csurgatott tésztát teszek bele és egy nagy csokor petrezselymet. Nálunk nagy kedvenc.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Olyan van a blogomon is (a Nagymamámtól tanultam :) -"krumplilé leves sztrapacskával" címmel található! :)))
      Nálunk is szereti mindenki! :)

      Törlés