Kevés, de annál jobb minőségű hozzávaló, hideg vaj,
előre kimért alapanyagok és egy jó robotgép
-nagyjából ennyi szükséges a tökéletes vajastészta elkészítéséhez.
előre kimért alapanyagok és egy jó robotgép
-nagyjából ennyi szükséges a tökéletes vajastészta elkészítéséhez.
Ja és mivel hűtőben, becsomagolva, simán eláll
napokig, nem is érdemes egy adaggal összemaszatolni
a robotgépet! ;)
Ezt az alapreceptet használtam a szilvalekváros HÓKIFLINÉL is
(amiből még két adagot spájzoltam el a hűtőbe :)
és fantasztikus lett a végeredmény...már, ami maradt belőle! :)))
Hozzávalók:-40 dkg süteményliszt
-25 dkg jó minőségű, hűtő-hideg vaj
-csipet só
-2 dl tejföl (nem több!)
A lisztet a robotgép táljába öntöm, ebbe dobom a kis kockára
összevágott, hideg vajat és kettes fokozaton, a dagasztóspirállal
Ekkor kerül bele a csipet só és végül a tejföl, amikkel már csak
pár percet dagasztom.
Sütőpapírba csomagolom és felhasználás előtt legalább
egy órára hűtőbe teszem.
A nyújtás -ebben az esetben- réteslisztezett lapon történik;
ha vékonyra nyújtjuk, kevesebb-, ha vastagabbra,
több idő szükséges a sütéshez (10-15 perc között).
Ha lekvárral töltjük, leginkább sütésállót használjunk,
különben ki fog folyni a tésztából, de tölthetjük MÁKKAL,
DIÓVAL is-főleg karácsony közeledtével! :)
Sütni pedig 180 fokon szoktam, légkeveréssel.
A nyújtás -ebben az esetben- réteslisztezett lapon történik;
ha vékonyra nyújtjuk, kevesebb-, ha vastagabbra,
több idő szükséges a sütéshez (10-15 perc között).
Ha lekvárral töltjük, leginkább sütésállót használjunk,
különben ki fog folyni a tésztából, de tölthetjük MÁKKAL,
DIÓVAL is-főleg karácsony közeledtével! :)
Sütni pedig 180 fokon szoktam, légkeveréssel.
Ennyi a csoda!
Maga a tészta nagyon lágy, selymes, könnyű vele dolgozni
és többféle süteményhez is felhasználhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése