2015. december 20., vasárnap

Tepsiben sült zöldségek

Kiváló lehet akár önmagában,
akár sültek mellé, köretnek.
Hozzávalók (kinek-kinek a kedvencei kerüljenek a tepsibe):
-vöröshagyma
-fokhagyma (gerezdekre szedve, de a héjban hagyva)
-sárgarépa
-lila répa (édesebb, mint a nálunk megszokott narancs színű)
-citromsárga répa (ez pedig kevésbé édes)
-kelbimbó
-petrezselyem gyökér
-só
-darált bors
-rozmaring
-kakukkfű
-extra szűz olívaolaj
-balzsamecet
-balzsamecet sűrítmény
Kerül még rá balzsamecet sűrítmény is-ettől lesz bársonyos a végeredmény.
A sütőt előmelegítem 180 fokra.
A zöldségeket megtisztítom, darabolom, tepsibe pakolom
és légkeveréssel, 30-35 perc alatt készre sütöm.
A balzsamecettől és a sűrítménytől valami egészen
mennyei, édes-savanyú bevonatot fognak kapni a zöldek.
Ha hús mellé/alá szeretnénk tenni, akkor miután a húst
megfőztük (mint ahogy nálunk ez karácsonykor
a tyúkkal elő fog fordulni :), a sütés kb. 20-ik percében
fektessük a zöldségekre a húst és így süssük készre
az egészet.
Aki kiskecske-üzemmódra van hangolva, mint én,
az nagyon fogja szeretni. :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése