2015. december 19., szombat

Forralt bor

Amit istenigazából nem forralunk,
már ha valamennyi alkoholt szeretnénk
is benne megtartani! :)
Hozzávalók:
-kifejezetten jó fajta vörös-, vagy fehér borhoz (attól függően, ki, mit szeret)
(ha nem akarjuk nagyon erősre, fele mennyiségű vizet adjunk hozzá, mint amennyi a bor)
-egész fahéj
-egész szegfűszeg
-szegfűbors (csak pár darab)
-csillagánizs (ki nem hagynám, rajongok az illatáért, ízéért :)
-citrom- és narancs héja
-cukor
Konkrét mennyiségeket azért nem írok, mert
kinek-kinek más az ízlése és ez nagyjából az az itóka,
amit ki kell kísérletezni, mindenkinek magának.
A hozzávalókat egy megfelelően nagy lábasban melegíteni
teszem, majd amikor már elérné a forrpontot, belekerül
a cukor és a fűszerek
-csak addig marad kis lángon a gázon, amíg a cukor fel
nem olvad benne.
Csészékbe szűrve, forrón kínáljuk.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése