2015. december 27., vasárnap

Rocky road

...újratöltve, ugyanis a mostani egy kicsit
karácsonyosabb, mint általában lenni
szokott, mert hát karácsonyra készült! :)
Hozzávalók:
-25 dkg étcsokoládé (jó minőségű)
-15 dkg tejcsokoládé
-18 dkg (igazi) vaj
-4 ek méz
-20 dkg amaretti keksz
-15 dkg brazil dió
-15 dkg cukrozott, aszalt áfonya, meggy, vagy cseresznye
-12,5 dkg mini pillecukor
+a díszítéshez porcukor, ehető glitter, jégcukor, cukorgyöngy, stb.
A vajat a csokikkal és a mézzel megolvasztom; az amaretti kekszet
és a brazil diót nagyobb darabokra töröm és ezeket, valamint az
aszalt gyümölcsöt hozzákeverem.
Egy kb. 20 x 25-ös tepsit sütőpapírral kibélelek, a mini pillecukrot
beleszórom, nagyjából elrendezgetem, erre öntöm
a masszát és nem lapogatom, nem simítgatom, mert nem véletlenül
köves út a megnevezése! :)
Legalább egy éjszakára hűtőbe teszem (télen elég, ha a spájzba kitesszük),
mielőtt szeletelném.
Szeletelés előtt, vagy utána -kinek, hogy tetszik jobban-, megszórom
porcukorral és/vagy ehető (karácsonyos) cukorgyönggyel, cukordísszel.
...karácsonykor fenyőfás a díszítés is...
Ha nem azonnal tálaljuk, porcukrot ne tegyünk még rá.
Hűtőszekrényben, légmentesen záródó edényben egy hétig is eláll,
sőt, mélyhűtőbe is tehetjük és tálalás előtt egy nappal
elég kivenni és hidegebb helyen felengedni!

A házi Istennőm ebből 24 szeletet hoz ki, én valamennyivel többet,
főleg, hogy így, az ünnep vége felé, már nem nagyon bírnak
fogyasztani a kedves Vendégek! :)))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése