2015. december 19., szombat

Fahéjas sült dió és mogyoró

A Magyar tenger egyik legszebb partszakaszán, egy gyönyörű
nyári napon, csodás illat csapta meg az orromat
-kiskocsiról mindenféle fahéj illatú magvakat árultak (mint minden nyáron :)!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Maga az elképzelés legalább másfél éve hever a piszkozataim között,
csak éppen recept nem akadt olyan, ami elnyerte volna a tetszésemet,
egészen eddig- PISZKE oldalán rátaláltam! :)
Hozzávalók:
-6 cl víz
-15 dkg cukor, vagy 4-5 ek méz (ki, mivel szeretné inkább)
-1 kk őrölt fahéj
-1 nagy csipet vaníliapor
-30 dkg dió, mogyoró, mandula, kesudió...szinte bármi jöhet bele, amit szeretünk
Egy megfelelően nagy méretű teflonserpenyőbe vizet öntök,
ebbe kerül a cukor, a fahéj, majd a vaníliapor.
Közepes lángon felfőzöm a hozzávalókat és amikor forrni kezd,
beleöntöm az aktuális főszereplőt...
...a diót,...
...vagy éppen a kétféle mogyorót.
Szilikonlapáttal folyamatosan kevergetem, kb. 8-10 perc elteltével
az összes folyadékot felveszik a szemek és pergősre össze is áll mind.
Lapos tepsire sütőpapírt teszek, erre pergetem hűlni a kész finomságot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése