Oldalak

2015. december 19., szombat

Fahéjas sült dió és mogyoró

A Magyar tenger egyik legszebb partszakaszán,
egy gyönyörű nyári napon, csodás illat csapta
meg az orromat-kiskocsiról mindenféle fahéj illatú 
magvakat árultak...mint minden nyáron.
😀
Maga az elképzelés legalább másfél éve hever
a piszkozataim között, csak éppen recept nem akadt olyan,
ami elnyerte volna a tetszésemet,
egészen eddig- PISZKE oldalán rátaláltam!
😊
Hozzávalók:
-6 cl víz
-15 dkg cukor, vagy 4-5 ek méz (ki, mivel szeretné inkább)
-1 kk őrölt fahéj
-1 nagy csipet vaníliapor
-30 dkg dió, mogyoró, mandula, kesudió...szinte bármi jöhet bele, amit szeretünk
 
Egy megfelelően nagy méretű teflonserpenyőbe vizet
öntök, ebbe kerül a cukor, a fahéj, majd a vaníliapor.
Közepes lángon felfőzöm a hozzávalókat és amikor
forrni kezd, beleöntöm az aktuális főszereplőt
...a diót, vagy éppen a mogyorót.
 
Szilikonlapáttal folyamatosan kevergetem,
kb. 8-10 perc elteltével az összes folyadékot felveszik
a szemek és pergősre össze is áll mind.
Ne a legnagyobb lángon, vagy hőn legyen, mert
könnyen megég a fahéjas cukor.
Lapos tepsire sütőpapírt teszek, erre pergetem 
hűlni a kész finomságot.
 
Kiváló gasztro-ajándék is lehet belőle!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése