2015. december 20., vasárnap

Karácsonyi puncs

Az eljárás nagyjából hasonló,
mint a FORRALT BOR esetében,
csak ez az itóka egy
pöttynyit ütősebb! :)))
Hozzávalók:
-1 üveg jó fajta vörösborhoz
-pár darab egész fahéj
-kardamom mag
-egy kis darabka (akár szárított) gyömbér
-1 rúd vanília
-egész szegfűszeg
-citrom és/vagy narancshéj

-fél liter víz
-2 evőkanálnyi szálas, fekete tea

-1 egész narancs leve
-cukor

-1 dl jobb fajta rum
A vizet felforralom, ebben kiáztatom a teafüvet.
A bort hozzáöntöm, belekerülnek a fűszerek,
belefacsarom a narancs levét, cukrot adok hozzá és
összemelegítem az egészet.
A rumot csak akkor öntöm hozzá, miután a gázt elzártam.
Átszűrve, melegen kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése