2015. december 31., csütörtök

Burgonyalepény füstölt lazaccal és kaviárral

...és még több finomsággal :)
Hozzávalók:
-3 egész tojás
-1 és negyed dl tej
-1 dl olaj
-2 szál újhagyma (apróra összevágva)
-negyed (bio) citrom leve
-60 gramm instant krumplipürépor
-40 gramm sima liszt
-1 kk sütőpor
-só
-frissen őrölt bors
továbbá:
-10 dkg füstölt lazac
-egy kevés majonéz alapú AIOLI MÁRTÁS
-kaviár
-friss kapor
-(bio) citrom szeletek 
A hozzávalókat egy nagyobb tálban összekeverem,
egy keveset állni hagyom és közepes lángon, teflon
sütőben (plusz zsiradék nélkül) kisütöm
-evőkanálnyi mennyiségeket adagolok a serpenyőbe
és mindkét oldalát átsütöm.
Csalóka a mennyiség, de 16 db lepénykét sütöttem meg
ennyi tésztából és ez 4 főre kényelmesen elégnek bizonyult.
Mivel ez egy hideg előétel, előre is kisüthetjük a lepényeket
és tálalás előtt nem sokkal össze tudjuk állítani a tálat.
Az alap a lepényke lesz, erre egy-egy kiskanálnyi aiolit
teszek, majd egy-egy vékony szelet füstölt lazacot,
(a Kiskamaszunk egyik nagy kedvence :)
majd kaviárt és friss kaprot; a citrom levét mindenki
magának csöpögteti a tetejére. :)
Ezzel meg is lett volna az óév utolsó uzsonnája, már csak
a vacsora van hátra, aztán a tűzijáték és utána közvetlenül
megint egy évvel öregebbek leszünk! :)))
Ja, a tál! Ugye mondtam, Jézuskáék, hogy tudom, mit fogok rá tálalni!?
Ugye, milyen jól áll rajta az étel?!  :)))


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése