2018. június 15., péntek

Zöld spárga télre

...befőzőautomatában
A spárgavirágúak rendjének és a spárgafélék
családjának legismertebb és gazdaságilag
legjelentősebb képviselője a közönséges
spárga, amely élelmiszerként hasznosul
-más fajait dísznövényként termesztik.
Magyarországon általában két fajta kapható:
a zöld- és a fehér változat.
A spárga kalóriaszegény étel, nem tartalmaz
zsírt és koleszterint, viszont magas a
rosttartalma és enyhe vízhajtó hatású.
Nagyon finom és rendkívül egészséges! :)
Hozzávalók 5 db 720 ml-es üveghez:
-5 csomag/köteg zöld spárga
-tengeri só
-víz
+a kis R2-D2 :)

Na, szerintem ezzel az eltevéssel van/volt eddig
a legkevesebb procedúra, sőt, amíg
őnagyságáék az automatában dunsztolódnak,
én simán meg is tudom írni hozzá a megírnivalót. :)

Ezekkel a sípocskákkal még csak sok munka sincs
-nagyjából a vége 1/3 részénél el kell törni
(nem kell sajnálni, ami letörik, az nem jó enni),
alaposan átmosni, majd darabolni és mehetnek is
az üvegekbe,
1-1 kávéskanál nagyszemű tengeri só
kíséretében, felöntve vízzel, 100 fokon 120 percre.

A spárga kötegeket külön-külön mosom, aprítom
és töltöm üvegekbe, ugyanis egy-egy köteg
megtisztított/eltörögetett spárga pont egy 7 dl-es
üvegben elfér.
Szépítés és okosítás után mehetnek ezek is a
kamra polcára! :)
És ugye mondanom sem kell,
hogy a blogon további spárgás
recepteket is találtok?! ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése