Oldalak

2018. június 17., vasárnap

Tejberizs

...idénygyümölcsökkel
Hozzávalók...most:
-45 dkg rizshez
-1 l tej
-6 dl víz
-15-20 dkg cukor (vagy méz, édesítőszer, ki mit szeretne bele)
-10 dkg vaj (igazi :)
-1 vaníliarúd és a kikapart belseje
-csipet só
-2 dl tejszín (nem főző! :)
-2 tk vanília puding
+gyümölcs hegyek, a tálaláshoz

A rizst mindig vízben kezdjük el főzni,
majd amikor már elkezd puhulni
(és felszívta a vizet), öntjük csak
rá a tejet, így elkerülvén azt, hogy leégjen
az egész történetünk, mielőtt megpuhulna!
Tehát, amikor már nincs víz a rizs alatt,
ráöntöm a tejet, a cukrokat, sót,
majd a vajat és most jön az okosság:
felforralom az egészet, fedőt teszek rá és
azonnal el is zárom alatta a hőforrást!
(Keverni leginkább (fa) villával!
Ha nem rohanunk az elkészítésével, sacc 1 óra
alatt meg is fog dagadni az egész rizs, pont
jó állagúra.
A tejszínben kikevert pudingot a legvégén -amikor
már a tejet is magába szívta a rizs- öntöm a tejberizsre,
egyet forralok az egészen és ki is adagolom
szép, üveg tálkákba, poharakba az egészet.
Kihűtöm valamennyire, majd hűtőbe kerül, fogyasztásig
-a gyümölcsök is csak ekkor kerülnek a tetejükre. 
 Ez a mennyiség -levezetés gyanánt-
kb. 10-12 főnek elegendő.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése