2018. június 19., kedd

Zöldbab és sárgahüvelyű zöldbab

...befőzőautomatában
Mert hogy nem csak MEGGYET kaptunk
a Szomszédunktól, hanem salátát is
(egy raklappal :)))
és zöldbabot is -kétfélét-, ráadás gyanánt!
A tegnapi napra megvolt kétnapnyi elfoglaltságom.
:)))
Hozzávalók:
-2 nagy vödör zöldbab :)))
-nagy szemű tengeri só
-víz
-ecet (ez az áztatáshoz kell, az üvegekbe pluszban nem kerül)

A zöldbabokat külön-külön megszabadítottuk
a szár felőli végüktől (a másik végét én rajta
szoktam hagyni, szerintem még szép is :)
...a Gyermek volt a partnerem a vagdalkózásban. ;)
A hüvelyeket aprítottam, folyó víz alatt alaposan
átmostam, majd ecetes vízbe mentek ázni
egy órára-elég ennyi idő nekik, hogy egy
kicsit meg is szívják magukat belőle.
A jól kiázott zöldbabokat alaposan kimosott
üvegekbe pakoltam, mindegyik tetejére került
1 púpos ek nagy szemű tengeri só, leszorító,
felöntöttem vízzel, lezártam és 100 fokon 120 percre
mentek dunsztolódni a kis R2-D2-ba. :)
Egy kis szépítés és/vagy okosítás után
ezek is kikerültek a kamra polcára. :) 

2 megjegyzés:

  1. Gondolom az iden nem lesz zoldbab elrakas a tavalyrol van kb.30 uvegel es a fagyasztoban 10-12 csomag.Van nekem is ilyen leszoritom de nagyobb uvegehez a Kauflandban vettem

    VálaszTörlés
  2. Salatat akarnek tenni nagyon draga nekem nincs a kertben,nagyon jo receptje van Orban Rozalianak ugy tudom neki is van blogja/Erdelyben lakik Gyergycsomafalvan/

    VálaszTörlés