2012. november 17., szombat

Grillázs

Hogyan lesz ebből desszert? Így:
Hozzávalók:
-40 dkg cukorhoz
-20 dkg darált dió
-olaj-a tepsi kikenéséhez
-3-4 csepp ecet-hogy rugalmasabb legyen a massza
A cukrot közepes lángon karamellizálom-meg ne égjen!; hozzákeverem a diót, az ecetet, alaposan összekeverem és olajozott deszkára/tálcára/tepsibe öntöm száradni.
Ha ezzel megvagyunk, törjük akkora darabokra, hogy beleférjen az aprítóba- nem kell porrá őrölni, maradjanak benne azért apróbb darabkák! Nagyon sok lesz belőle-kb 3 db 400 ml-es doboz lett tele!
Kb.2 óra elteltével lehet darabolni.
Fagyit nem készítettem még házilag, de cserébe nagyon jó minőségű jégkrémet veszek-most vaníliát és olasz tartufo-t; tányérokra adagolom és megszórom ezzel a csodával. Egyébiránt most tudtam meg, hogy az Apósom kedvenc desszertje ez-pedig nem tegnaptól vagyok Náluk családtag :)
Ma sem fogunk lefogyni :))) És ez is egy jól sikerült nap volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése