Hozzávalók:
-4-5 db krumpli
-2 kis fej vörös hagyma
-8-10 db tojás
-zellerlevél, egy jó maroknyi-télen szárított levelek
-só, ételízesítő
- bors,
-őrölt kömény-viszonylag sok, kb. 4-5 tk
-(csípős) Piros Arany-színe és nagyon jó íze is lesz tőle
A hagymát apróra vágom, olajon megdinsztelem; rápakolom a kockára vágott krumplit, a fűszereket, a zeller leveleket és puhára főzöm. Ha ezzel megvagyok, először a fövő levesbe az egész tojásokat ütöm bele, ha már kemény, felverek egy párat és azokat is belecsorgatom. Az egészet összefőzöm, ha kell, ízesítem még. A levesben a zellernek és a köménynek kell dominálnia-legalábbis így jó.
Na, ez tipikus 'szegény ember-, sietős ember-, vagy beteg ember levese'; a hozzávalókból csak éppen pár darabra van szükség; idő sem kell hozzá sok; mindkét levest külön-külön is szeretjük (a tojáslevest is és a krumplilevest is), de ezt a verziót még jobban. Még a 'királylány' is :)))
"A tűz él. Aki a tüzet figyeli, sosem unatkozik. Az a háziasszony, aki a tüzet szítja, sohasem unja el magát. A tűzhely mellett töltött órákat nem érzi afféle üresjáratnak, mint azok, akik bekapcsolják a villanyszerkentyűt, aztán csak álldogálnak tétlenül. És ha a tűz szítását rábízhatja a csuklójára, a lengő tollak ritmusára még azt is végiggondolhatja, miként igazítsa a családfő ügyeit és dolgait."
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése