Oldalak

2012. november 26., hétfő

Treska

Nem is olyan rossz "utánzat"! :)
Hozzávalók:
-1 doboz hagymás, ecetes hering-1 literes
-2 dl habtejszín
A ruszlit sűrű szűrőbe öntöm-nincs szükség a léből semennyire.
A heringeknek csak a gerincét és az farokúszóját vágom ki/le (plusz a "héját" :)))-nem nagyon szimpatikusak számomra és mivel én vagyok a szakács(né), azt csinálok a konyhában, amit csak akarok :D
Tehát a 'maszatolás' után jöhet az aprítás-minden mehet a gépbe-a hagyma és a fűszerek is - háromszorra végzek vele. Nem kell pépesre!
A tejszínt -most kézi habverővel -csak félig verem fel.
A masszát összeforgatom a felvert tejszínnel-semmi más nem kell hozzá (még majonéz sem!!!). Legalább egy éjszakára tegyük hűtőbe fogyasztás előtt (ha kibírjuk addig :), mert kell, hogy összeérjen!
Apósommal megkóstoltattam - megkérdezte, hogy voltunk -e kint Kassán? És a ház Ura -először kicsit fintorogva, hogy nem teljesen olyan, mint az eredeti- ültő helyében lapátolta be a fél doboznyi mennyiséget (a kész súlya 700 gramm lett). A porontyom szerint jobb, mint a bolti!
Most, amikor már írok, a második nagy adag halmasszát is 'legyártottam' és meg is ettük - ezt is. Jöhet a következő! Ja és az ára: 1 kg 1500 Ft-ra jött ki, tejszínnel, hallal együtt. A "T gazdaságosban" 2500 Ft-ra jön ki kilója . Jó, mi?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése