2012. november 17., szombat

Orosz káposztasaláta

A Királylány kedvence;
az Ő ötlete volt (egynek)
a rántott húsokhoz 
-kis Ügyibogyó!
Hozzávalók:
-1 kg fejes káposzta
-2 nagy répa (20-30 dkg)
-2 fej vöröshagyma (15-20 dkg)
-1 ek só
-4 ek cukor
-1 dl ecet (10 %-os)-ha valaki ezt nem szereti, mehet bele ugyanennyi lime lé
-1 dl olaj (semleges ízű, sima étolaj)
A káposztát és a hagymát vékonyra legyalulom; 
a répákat Julienne-vágóval (3,5 mm) vágom össze
-sózom,cukrozom, 
ráöntöm az ecetet és az olajat, majd míg
el nem teszem hidegre, 
többször átforgatom, hogy minden feloldódjon.
Ha 
amerikai káposztasalátát 
szeretnénk, 
keverjünk hozzá majonézt;
ahhoz nagy lyukú reszelőn reszeljük le
a káposztát is és a répát is.
Sokáig eláll a hűtőben;
rendkívül egyszerű és nagyon finom!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése