2012. november 12., hétfő

Vaníliasodó

Leírtam az almás cobblernél a sodóval történő tálalást, 
csak a recept maradt le. :)
Íme:
Hozzávalók:
-1 l tejhez
-1 vanília rúd (kettévágni, a hüvelyt a tejbe, a magokat a tojássárgához)
-4 tojás sárgája
-2 ek ételsűrítő
-10 dkg kristálycukor
A tejet a vanília hüvelyével forrni teszem, közben
a sárgáját a cukorral, a vaníliamagokkal fehéredésig keverem,
(mondjuk, utána ne igyunk kis méretű pohárból :))) 
keverek még bele 1-2 szedőkanálnyi tejet,
majd hozzáforgatom a ételsűrítőt is.
Ha a tej már forrás közelben van,
beleöntöm a sárgájás cukrot és sűrűsödésig 
keverem (folyamatosan, le ne égjen!)-1 perc.
Hidegen-, melegen is nagyon finom!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése