Oldalak

2014. március 14., péntek

Lebbencsleves

Hozzávalók:
-1 kg krumplihoz
-20 dkg füstölt, házi szalonna
-25 dkg lebbencs-, fodros nagykocka-, nagykocka-, csusza tészta
-2 közepes fej vöröshagyma
-fél paprika
-fél paradicsom
-só
-bors
-ételízesítő/ízvarázs
-csemege paprika
-1 csokor petrezselyemzöld


A szalonnát kockára vágom,
a zsírját kisütöm, a visszamaradt zsíron
(a finomra vágott vöröshagymával együtt)
átpirítom a lebbencstésztát is.
Megszórom csemegepaprikával, borssal, sóval,
pici vizet aláöntök (hogy le ne égjen) és
beledobom a fél karikára vágott krumplit,
(amikor újkrumpli van, karikára vágom)
majd a félbe vágott paradicsomot és paprikát is,
felöntöm vízzel és készre főzöm;
tálalásnál megszórom finomra vágott
petrezselyemmel.


4 megjegyzés:

  1. Nem is tudom mikor ettem ilyet utoljára, talán a menzán:) Mi nem nagyon főztünk ilyet otthon, pedig finom, a gyerekeim biztos szeretnék, de ahhoz tésztát kéne gyúrnom, itt nem ismerik a kocka tésztát, estleg lasagne tésztát lehetne összetörni. Kellemes hétvégét, szép ünnepet nektek:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A lasagne tészta is teljesen jó hozzá!
      Felénk is tipikus menzás ez a leves,
      csak hát sem az alapanyag mennyisége és minősége,
      sem az íze nem nagyon hasonlít azokra
      a (borzalmas :) levesekre! :)))

      Törlés
  2. Nálunk is jó régen készült már, pedig szeretjük. :) Egy kis füstölt kolbász sem rontja el! :)

    VálaszTörlés