Oldalak

2013. november 9., szombat

Fokhagymás, chilis olaj


Hozzávalók:
-jó minőségű, friss chili paprika-szerintem ebből jobb a végeredmény
-pár gerezd fokhagyma
-olíva olaj-szintén nagyon jó fajta, nehogy silány étolajjal elrontsuk az egészet
-szárított chili pehely-pár tekerésnyi
Miután mindkét összetevőt felapróztam, 
üvegbe teszem és felöntöm az olajjal.
Így hagyom állni 4-5 napig, sötét, hűvös helyen 
(de nem hűtőben!), majd leszűröm,
a kiöntő üvegébe öntöm és még egy kis szárított chili pelyhet tekerek bele
-egyrészt biztos, ami fix alapon, 
másrészt, hogy tudjam, mi van az üvegben!
Kiürítés után azonnal kimosandó! :)))
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Mert vagy a feledékenység jár a korral, vagy a bőség zavara, 
ami a spájz polcon uralkodik,
de sokszor jó tudni később is, miben mi lakozik! :)))
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése