2013. november 15., péntek

Pestos burgonyasaláta

Hozzávalók (3 főre):
-0,5 kg újkrumpli-lehetőleg, de ne dőljünk kardnak, ha pont ősszel nem ilyenből készítjük
-10 dkg aszalt paradicsom, olíva olajban eltéve
-0,5 lime leve
-darált bors-pár tekerés, ízlés szerint
-1 tk chilis show
-az aszalt paradicsom olaja, a legvégén-mindet fel fogja venni a krumpli
-1 adag zöld pesto -annyi változtatással, hogy most chilis show és (dió helyett)
sózott kesudió került bele, viszont SAJT most NEM
A krumplit kockára vágom és sós vízben megfőzöm.
A vizet leöntöm róla és egészben hozzákeverem
az aszalt paradicsomokat, lefedem-egy kicsit hagy puhuljon.
Elkészítem frissen a pestot:
a fokhagymát a chilis show-val összezúzom,majd
belekerül a petrezselyem zöld, az olíva olaj és a kesudió is.
Az aszalt paradicsomos krumplit összeforgatom a pestoval
(amennyire lehet, óvatosan), poharakba adagolom;
a végén mindegyik adagra csepegtetek a lime levéből,
az aszalt paradicsom olajából
és azon melegében nekilátunk falatozni! :)))
Mennyei lett!
Sárréti Chilifarm 



4 megjegyzés:

  1. Hú, tele minden földi jóval, imádom a pestót:) A tálalás is nagyon tetszik, szívesen kiemelnék egy kis pohárkát. Szép hétvégét, jó pihenést:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon finom lett; és amilyen borzalmasak a bolti változatok, el is vehetik bárki kedvét attól, hogy otthon 2 perc alatt csodát készítsen!
      Nektek is nagyon jó hétvégét! :)))

      Törlés
  2. Igazán ínyenc salátát rittyentettél, Trollanyu után én is elfogadnék egy pohárkával! :) Nagyon finom lehet a fűszerezéssel és a pestoval! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A házi pesto és az aszalt paradicsom miatt mennyei! :)))

      Törlés