2013. november 14., csütörtök

Camembert fügével...

...vagy füge camembert-rel!   :)))
Csak mert ez is úgy kezdődött, hogy barangoltam,
nézelődtem...kerestem valamit, ami "alkalmibb".
Találtam és mondhatom
igen kellemes előétel lett belőle!!!

Hozzávalók:
-1 doboz (diós) camembert/fő
-2-3 db friss füge/fő
-Ponti Glassa (balzsamecet sűrítmény)
-mentaméz
-darált színes bors-a sajt tetejére
-pár szelet pirítós-bagettből, paillasse-ből
A sajtot tálra teszem, pici borsot tekerek rá 
(éppen csak, hogy pikáns legyen);
a fügéket felvágva mellé pakolom,
mentamézet tekerek az egészre és
balzsamecet sűrítménnyel megöntözöm.
Telitalálat!!!
A füge segíti a szervezet méregtelenítését, 
erősíti az immunrendszert, 
kiegyenlíti az esetleges túlzott savképződést, 
mely reumát és fejfájást okozhat.  
Káliumtartalma adja tápértékét, 
emiatt jó hatással van a szívre és a keringésre.



3 megjegyzés:

  1. Ínycsiklandó:) Kár, hogy nálunk erre senki nem vevő, én viszont annyit ennék belőle, elég lenne főételnek is:)

    VálaszTörlés
  2. Csoda finom lehetett így, együtt, nekem is nagyon bejönne! :) Mentamézről még nem is hallottam, hol szerezted be? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A mellettünk lévő városkában él egy méhész-őstermelő család és van legalább 15 féle mézük.
      Minden környékbeli vásáron, rendezvényen részt szoktak venni, ha érdekel az elérhetőség, elküldöm e-mailben. :)

      Törlés