Oldalak

2013. november 10., vasárnap

A Sárréti Chilifarmosok Miskolcon

Na szóval, Miskolcon csokoládé fesztivál volt
-nagy ügy, a csokit bár szeretem, nem mennék érte nagyon sokat!
Na de a csípős paprika nálam nem képezi vicc tárgyát
(pont, mint a savanyúság kérdés) 
-Sárrét két napra Miskolcra költözött!
Én mesüge, meg majdnem lekéstem Róluk
-de csak majdnem! :)))


Vasárnap reggel, a Gyerekkel a "hónom alatt",
(vagy lassan már én az övé alatt :)
berobogtam a Plázába, majd miután 
egy kicsit kifújtam- és gatyába ráztam magam
(mert hát csak nem találkozik minden nap az ember lánya 
egy ismert és híres Kézműves Mesterrel :)))
eléggé megszeppenve megálltam a standjuk előtt,
(mint egy első bálos)
elismerésem gyanánt remegő kézzel átadtam szerény
ajándékomat és közöltem, hogy én lennék 
a Csont nélkül...csak egyszerűen  blog írója. :)
Viccet félretéve, 
ugye, milyen szép pakkal sikerült hazaállítanom?
És még a ház Ura sem tolt le, hogy 
megint miket shoppingoltam össze?!
Van a szerzeményeim között:
Füst az üstben
Barbecue szósz
Paradicsommal, hagymával, különféle borsokkal,
kakukkfűvel, oregánóval és füstölt cayenne borssal.
(ami egyébként önmagában is igen nagy kedvenc)
Úgy gondolom, ez egy nagyszerű "barátság" kezdete lesz! :)
Sültekhez, tésztás ételekhez/ételekre, pizzára, kenyérlángosra ajánlják.

Aszalt koktélparadicsom
Koktélparadicsom sózva, aszalva
és ami a lényeg, olívaolajban, pici bazsalikommal eltéve!
Nem is kell túlcifrázni
-ehhez máris van ötletem; 
egyszerű, letisztult, finom-majd posztolom! :)
Chi-lee
A szósz alapját sárga körte paradicsom és
Trinidadi Skorpió alkotja.
Kérdezik, hogy elég bátrak vagyunk -e? :)
Ugye mindenki látja a felkiáltójelet az elején
-innen kezd komolyodni a csípősség fogalma?!  

Finchili
Jalapeno paprika ecetes lében;
enyhén csípős
(tényleg kellemes, ezt még a ház Ura is megeszi) 
és tényleg fogságba ejt az íze! :)
(Ilyet vettem a múltkor is; az első üveget sacc 2 nap alatt termeltem be, 
a másodikkal már sokkal óvatosabb vagyok-beosztom! :)))

Chilis show
Fűszer só, amihez a nyers, darált chiliket
-Thai Sárkány és Bolgár Répa-
keverik a sóval.
Mindenféle ételhez ajánlják.

na és ami szerintem VÉGRE kitölti a kis hazánkban lévő űrt
(sok is a fekete lyuk :))) az
Édes, füstölt fűszerpaprika
olyan illata van, még zacskón keresztül is, hogy az ember
azonnal képes beleszerelmesedni!!!

És még mindig nem ejtettem szót az 
igen nagyvonalú kiszolgálásról !!!
Sándor, hálás köszönet, ismételten!!!

Azután, ami ezek után jön,
az a puding chili próbája-az evés!
Na és a megosztás!!
Na és a további vásárlás!!!
Mert hát akit egyszer már a
mozdony füstje megcsapott...
:)  :)  :)  :)  :) 
A fotók mindegyike a Sárréti Chilifarm tulajdonát képezi!


1 megjegyzés:

  1. Szuper finomságokat vettél, a füstölt fűszerpaprika pedig csúcs, nagyon finom íze-illata-zamata lehet! :)

    VálaszTörlés