-1,5 kg oldalas-nagyon szép, hosszú darabokra sikerült szert tennem
-3 nagy fej vöröshagyma-karikára, vagy szálasra vágva; mindegy, a végére teljesen szét fog benne főni
-6-8 gerezd fokhagyma-megpucolva, de egészben hagyva
-1,5 ek só-annyi lapos kanál, ahány kiló a hús
-őrölt bors, ételízesítő
-3-4 ek zsír-ezt csak ezzel készítsük és az inkább legyen mangalicából!
a hagymás krumplipüréhez:
-krumpli
-vöröshagyma
-olaj
-só
-bors
-reszelt szerecsendió
Az oldalast nagy lábasba teszem a zsírral, felöntöm 3 dl vízzel,
rászórom a hagymát, a fokhagymát,
a sót és fedő alatt teljesen puhára főzöm-1,5 óra.
Ekkor a fedőt levéve róla zsírjára sütöm és innen már
maradjunk is mellette, mert leéghet.
Ha lesült az egyik oldala, megszórom ételízesítővel,
megfordítom, azt is beszórom és pirítok azon is.
Hozzá most sült hagymás krumplipürét
(aminek le nem írom az elkészítését,
de ha valakinek mégis hiányozna,
itt megtalálható a leírása! :)))
és az Após-szaktárs féle
(aminek le nem írom az elkészítését,
de ha valakinek mégis hiányozna,
itt megtalálható a leírása! :)))
és az Após-szaktárs féle
vegyes-vágott savanyúságot tálaltam.
Fincsi ebédetek volt! :) Ritkán sütök oldalast, akkor is inkább csak fokhagymásan, úgyhogy ki fogom próbálni a receptedet, nagyon jól hangzik! :)
VálaszTörlés