Mert hát ez is úgy kezdődött, hogy volt még másfél
órám este, amíg a Királylányért kellett mennem
(házibuli :) és ahelyett, hogy az egész napos úton levésem
után végre egy csöppet vízszintbe kalibráltam volna
magam, megint csak bámultam a Nagy Szent Világhálót
...de nem hiába, mert Hankka ismét valami
egészen csodásat sütött,
nekem pedig elszorult a szívem, hogy dolgozóemberként
asszonyként, milyen diszkriminatív vagyok a
család 2/3-val szemben, ugyanis egy ideje azt kénytelenek
enni, amit eléjük teszek
-mármint hogy nincs nagyon választás, meg apelláta,
meg ilyenek!
Minden maradék erőmet összeszedve kivánszorogtam
a spájzig, magamhoz vettem a hozzávalókat és úgy
döntöttem, hogyha elalszok is közben, akkor is lesz rendes
sütemény az én családomnak is!
(Egyébként is felkelek majd a konyhai időzítő órára
...20 perc is valami! :)))
órám este, amíg a Királylányért kellett mennem
(házibuli :) és ahelyett, hogy az egész napos úton levésem
után végre egy csöppet vízszintbe kalibráltam volna
magam, megint csak bámultam a Nagy Szent Világhálót
...de nem hiába, mert Hankka ismét valami
egészen csodásat sütött,
nekem pedig elszorult a szívem, hogy dolgozó
asszonyként, milyen diszkriminatív vagyok a
család 2/3-val szemben, ugyanis egy ideje azt kénytelenek
enni, amit eléjük teszek
-mármint hogy nincs nagyon választás, meg apelláta,
meg ilyenek!
Minden maradék erőmet összeszedve kivánszorogtam
a spájzig, magamhoz vettem a hozzávalókat és úgy
döntöttem, hogyha elalszok is közben, akkor is lesz rendes
sütemény az én családomnak is!
(Egyébként is felkelek majd a konyhai időzítő órára
...20 perc is valami! :)))
Hozzávalók:
-25 dkg vajat (igazit!)
-25 dkg kristálycukorral fehéredésig kevertem/kavartam
-1/2 citrom levét és
-2 ek vanília aromát hozzáadtam
-20 dkg sima lisztet és
-1 csomag sütőport beleszitáltam
-20 dkg félig darált diót hozzákevertem (csak mert mi így jobban szeretjük a diósokat), majd
-6 tojás fehérjét habbá verve, óvatosan beleforgattam. (Eddig tiszta Update!:)))
-30 dkg porcukorral (kézzel, alaposan) és ezt a megsült piskóta tetejére maszatoltam-azonnal, még melegében (így kell, de nem lett olyan szép a végeredményem, mint Hankkának!
-25 dkg vajat (igazit!)
-25 dkg kristálycukorral fehéredésig kevertem/kavartam
-1/2 citrom levét és
-2 ek vanília aromát hozzáadtam
-20 dkg sima lisztet és
-1 csomag sütőport beleszitáltam
-20 dkg félig darált diót hozzákevertem (csak mert mi így jobban szeretjük a diósokat), majd
-6 tojás fehérjét habbá verve, óvatosan beleforgattam. (Eddig tiszta Update!:)))
Közben a sütőt előmelegítettem 180 fokra.
Egy 25x35 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleltem,
beleöntöttem és elsimítottam a masszát benne,
majd légkeveréssel 20 percig sütöttem.
A massza (a sima piskótatésztához képest) nagyon
furcsa, sűrű, majdhogynem ragadós volt,
furcsa, sűrű, majdhogynem ragadós volt,
sütés után viszont annyira puha, kellemes lett a
tészta, hogy megtartom a receptet!
tészta, hogy megtartom a receptet!
Amíg a tészta sült, kikevertem
-6 tojás sárgáját-30 dkg porcukorral (kézzel, alaposan) és ezt a megsült piskóta tetejére maszatoltam-azonnal, még melegében (így kell, de nem lett olyan szép a végeredményem, mint Hankkának!
Nem is akarnám Vele felvenni a versenyt
díszítés-ügyileg! :)))))
Viszont a végeredmény kárpótol minden elpepecselt
percért, fantasztikus íze van!
percért, fantasztikus íze van!
Te egy hős vagy, bár szerintem egyébként is mindig nagyon finom ételeket, sütiket készítesz, sokszor "irigylem" is kis családodat! :) Képzeld, időközben anyukám régi füzetében - más néven - felfedeztem ezt a süteményt, ott a tésztába kerül még egy tojás, és a fele tészta kakaós. :) A diót újabban késes aprítóval aprítom, így maradnak benne kisebb-nagyobb darabok, a sütiben így sokkal intenzívebb az íze. És igenis nagyon szép lett a sütid, a tészta és a máz is tökéletes! :) Örülök, hogy megihlettelek és hogy ízlett nektek is! :)))
VálaszTörlésPont másik név után kutattam én is, valami másra emlékszem-mi az???
TörlésOkoztál nekem egy jó napot-ismételten! :)))
Ebben az említett régi füzetben csak egyszerűen tojásos süti néven találtam meg, nem tudom, van-e "elegánsabb" elnevezése! :) További szép napot Nektek! :)
TörlésViszont!!! :)
TörlésDe gyors vagy, csak nemrég láttam Hankkánál:) Nagyon szép lett a tiéd is, nekem tetszik a tótsütemény név, a nagyszüleimre emlékeztet:) Ezt csinálom én is mindig, ha lenne kis időm pihenni, mindig a konyhában kötök ki, nehogy nélkülözzön a család:) Szép vasárnapot, sajnos itt ömlik az eső, de sütöttem browniet:)
VálaszTörlésNálunk is szakad az eső-szép egy vasárnap-, még az orromat se volt ma kedvem kidugni; de legalább felruháztam végre egy pár "vázlatomat" szöveggel! :)))
TörlésSzép napokat! :)