Oldalak

2013. november 3., vasárnap

Tepertőkrém

Mint ahogy anno már megénekeltem, 
most közzéteszem a receptet is
-ami késik, csak nem múlik! :)))))
Hozzávalók:
-25 dkg tepertőhöz
-1 nagyobb fej vörös-, vagy lilahagyma (még jobb vegyesen)
-2 db főtt tojás
-2 ek magos mustár
-2 nagyobb gerezd fokhagyma
-1 ek Gulyáskrém
-1 ek Piros Arany-csípős, vagy csemege, kinek-kinek melyik jön be
(csak mert ezzel a két hozzávalóval jóval egyszerűbb és nem utolsó sorban finomabb lesz)
-darált bors
-só
A tojásokat főni teszem-10 percre.
Közben az apróra vágott hagymát + fokhagymát pici zsíron megdinsztelem
(mert hát attól, hogy Uram bocsá' paraszti eledel, 
nem feltétlenül kell utána hagymaszagban úsznunk! :)))
A keményre főtt tojásokat, a tepertővel és 
a hagymával (zsírjával együtt) ledarálom,
ízesítem és tálalom (ami marad, az csatos üvegben a hűtőbe kerül).
Ha marad! :D

És a héten már tényleg nem megyek a konyha közelébe se! :))))))


4 megjegyzés:

  1. Imádom, és milyen régen készítettem! :) Hogyhogy a konyha közelébe sem mégy? Pedig alig sütöttél-főztél valamit! ;-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csütörtök este (7 órakor!) tettem fel a töltött káposztát főni;
      rögtön utána a kocsonyának valót -fél 12-kor zártam el ezalatt a gázt!
      Aztán azt mondtam, hogy a hosszú hétvégén a konyha közelébe sem megyek-ehhez képest sütöttél és megosztottál egy isten-király süteményt
      + volt a hűtőben egy doboz -már nem ropogós- tepertőm;
      most mit tehettem mást?
      :D :D :D :D :D

      Törlés
    2. Hát, akkor tényleg jól kisütötted-főzted magad, még jó, hogy ma új hét kezdődött! :)

      Törlés
    3. Még tiszta szerencse! :)))))

      Törlés