Különleges étel, különleges alkalmakra!
-4 doboz (4x15 db) fürjtojás
(természetesen elkészíthetjük tyúktojással is,
akkor 4 db/fő az adag és sacc harmada az ára :)
-8 ek HÁZI MAJONÉZ
-2 ek dijoni mustár
-1 ek magos mustár
-4 db nagyobb sonkahagyma
-olívaolaj
-1 kis üveg savanyú uborka
(egy normál méretű tojáshoz 1 uborka)
(egy normál méretű tojáshoz 1 uborka)
-1 csomag (10 dkg) medvehagyma
-tengeri só
-darált bors
A fürjtojásokat 10 percig főzöm,
majd megpucolom és félbevágom;
Az apróra vágott hagymát kevés olajon
dinsztelem egy kicsit
(sokkal kellemesebb így a végeredmény!),
az uborkát szintén kis kockára vágom,
a medvehagymát csíkokra szeletelem
és lehet összekeverni a fűszerekkel az egészet!
nem is jöhet más szóba! :)))
Valóban különleges, nagyon jól hangzik, azt hiszem, nagyon tudnánk szeretni! :) A fürjtojás okán nálunk szinte kötelező darab lesz! :)
VálaszTörlésRád gondoltam közben! :)))
TörlésEnnyi fürjtojásra azt hiszem várni
fogok újabb egy évet! :)))
4x15 db? És ezt utána meg is pucoltad, le a kalappal:) Nagyon jól néz ki, szoktam én is hasonlót készíteni, csak nem fürjtojásból, nagyon finom:) Ha nem lenne időm jönni, mostanában nem nagyon van időm a kedvenc blogjaimat látogatni, akkor boldog húsvéti ünnepeket kívánok nektek:)
VálaszTörlésNem is a pucolás volt a legborzasztóbb
Törlés(mert arra van egy technikám), hanem
az ára-na, az egy horror! :)))
Én is azért "dolgozok" előre, semmi
gond nincs; Nektek is békés, csendes
ünnepeket kívánunk!!! :)
A dinsztelt hagyma új verzió számomra :) De guszta saláta. Áruld csak el a tojáspucolós technikádat a nagyközönségnek, Zsuzsa, mrt a fürjtojás "hámozással" én is küzdök.
VálaszTörlés