Tavaly húsvétra
mivel a családomból többen szeretik,
(meg hát meg is ígértem még tavaly,
hogy elkészítem :)
nem nagyon volt kérdés, hogy mi lesz
az idei húsvéti "menü" egyik alkotóeleme! :)
Szirec: tejben főzött, tojásból készülő,
édes, sárga, húsvéti étel.
Szirec: tejben főzött, tojásból készülő,
édes, sárga, húsvéti étel.
-1 l tejhez
-10 tojás
-csipet só
-2 ek kristálycukor
Most szorozzuk be az egész mennyiséget kettővel
(emeljük négyzetre,vonjunk
gyököt...nem, nem kell! :)))
gyököt...nem, nem kell! :)))
és ajándékozzunk minden aggabb Rokonnak belőle!
Semmin nem változtattam,
(sem az elkészítés módjával, sem a hozzávalókkal)
az egész a Hankka leírása.
A végeredményt most írom le (először :)
-teljesen tökéletes
mind ízre, mind állagra
(nem száraz, nagyon finom)!
A tejet a sóval főni teszem,
közben a tojásokat egy tálban
teljesen simára keverem a cukorral,
majd a tejhez öntöm és folytonos
keverés mellett (tartalék lángon)
túrósodásig főzöm (kb 5 perc).
Tésztaszűrőbe gézlapot teszek,
Semmin nem változtattam,
(sem az elkészítés módjával, sem a hozzávalókkal)
az egész a Hankka leírása.
A végeredményt most írom le (először :)
-teljesen tökéletes
mind ízre, mind állagra
(nem száraz, nagyon finom)!
A tejet a sóval főni teszem,
közben a tojásokat egy tálban
teljesen simára keverem a cukorral,
majd a tejhez öntöm és folytonos
keverés mellett (tartalék lángon)
túrósodásig főzöm (kb 5 perc).
Tésztaszűrőbe gézlapot teszek,
(ez még mindig a Komaasszony hozadéka :)
alá egy mélyebb tálat, ami majd
felfogja a savót,
beleöntöm a forró túrót, egy kicsit
ellapogatom, majd miután kihűlt,
Nagggggyon szép lett, úgy örülök, hogy ízlett is! :) Nálunk sem maradhat el húsvétkor és lehet, hogy én is dupla adaggal kezdek idén! :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen! És azt is, hogy tavaly feltetted a blogodra! :)))
TörlésZsuzsám, látszik rajta, hogy tökéletes!!!
VálaszTörlésKöszönöm, most lettem kész az idei adagokkal! :)
Törlés