Az apropó, hogy A FIÚK
(és a kicsit sem mellékes Lányok :)
sorra zsebelik be a magyarországi
gasztro-ipar
különféle díjait! :)))))
Most speciel Szabolcs, mégpedig a
Playboy Men of the Year
gasztronómia kategóriájában!
(Kattintottam egy párat én is! :)
A recept tehát utánuk...szabadon!
Első körben a pacalt (még egy csöppet :) puhára főzöm:
-2 kg tisztított, csíkozott, előfőzött pacalhoz
-4 nagy gerezd fokhagyma
-2 fej vöröshagyma
-4 db babérlevél
-só
-bors
-1 liter kész húsleves (sokkal finomabb tőle)
Második körben zöldségalapot készítek (sofrito):
-2 fej vöröshagymához
-2 szál szárzeller
-2 db sárgarépa
-olívaolaj
-5 dkg vaj
kockára vágom, rászórom a olajon kiolvasztott vajra,
sózom, borsozom
a puha pacalt
(ha bármilyen okból kifolyólag folyadék kellene rá,
ha kell még, után-ízesítem és legalább még
fél óráig összefőzöm az egészet.
Pörköltként imádom, de ez a zöldséges verzió is nagyon jól hangzik! :) A díjazottnak nagy gratula! :)
VálaszTörlésHa megyünk, átadom! :)))
TörlésNagyon finom és talán egy kicsit kevesebb lelkiismeret
furdalással lehet enni belőle
-kenyér nélkül, természetesen! :)))))