2014. április 9., szerda

Karalábéfőzelék

...az egészséges életmód jegyében! :)))
Nagyon egyszerű a recept, de egy pici csavarral.
Ugyanis csak így volt hajlandó megenni pici
korában a Királylány ezt a főzeléket és annyira
megszoktam, hogy azóta nem is csinálom másképp!
Nincs nagy titok, a V-gyaluval (3,5 mm)
Julienne-re vágom a karalábét.
Ennyi!
A többi a szokásos:
5 db nagy méretű karalábét legyalulok,
zom és pici olajon párolni kezdem;
mehet rá vágott petrezselyem, pici cukor;
amikor puha, kevés tejben elkeverek
2 ek étkezési keményítőt
és felöntöm 1 liter tejjel.
Nem kell több, mert állás/hűlés közben
sűrűsödik még a főzelék!
És ezt akár minden héten főzhetném! :)))


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése