2014. április 18., péntek

Zsidó tojás, lengyel tojás

Hozzávalók:
-6 db főtt tojáshoz
-3 fej lilahagyma
-2 szál újhagyma
-3 ek libazsír
-tengeri só
-darált bors
-tk dijoni mustár
-fél kk füstölt csemege paprika
A keményre főtt tojásokat
(10 perces, aminek a főzővizébe
1 ek szódabikarbónát tettem
-okos javaslatra-,
így sokkal könnyebben jött le a héja)
a tojásszeletelőbe tettem, kétszer;
először szeletekre szoktam vágni, majd fordítok
egyet az egészen és keresztben is átvágom.
A kis kockára vágott lila- és a karikára vágott
újhagymát a libazsíron 1 percig dinsztelem
-ez az idő pont elég arra, hogy elvegye az erős ízét-,
majd kihűtöm kicsit.
Ezt a tojásokhoz keverem, a mustárral együtt
-a sóval és borssal csak óvatosan!
És ez az a fajta hidegkonyhai eledel,
amit igenis, viszonylag langyosan,
vagy legalábbis szobahőmérsékleten
kell fogyasztani
-ugyanis a hűtőben a zsír összeállítja.
(A zsír összeköt mindent! :)))
A füstölt paprikát a legvégén
szórom rá csak-kincs! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése