Oldalak

2014. április 12., szombat

Salátafőzelék

Nem is akármiből, hanem jégsalátából!
Történt ugyanis, hogy az elvitt 3 nagy
fej jégsalátából, kettőt visszahoztam
-ja, ottalvós buliban voltam és ezt most szó
szerint tessen szíves lenni értelmezni:)))!
Hozzávalók:
-2 nagyon nagy fej jégsaláta
-kevés olívaolaj
-2 nagy gerezd fokhagyma

-4 szál újhagyma
-2 ek ételsűrítő
-6 dl (2 nagyobb doboz) tejföl
-2,5 ek só
-2 ek cukor (fakultatív)
-1 ek ecet

Az elkészítési módja egy kicsit másabb,
másabb az állaga is, mint a hagyományos
salátából készült levesnek, vagy főzeléknek,
de annyira finom ez is, hogy kár lenne
(bárkinek is) legalább egyszer ki nem próbálni! :)
(Nekem meg -mint ügyeletes kiskecskének-,
tényleg, szinte mindegy, hogy milyen zöldből,
mi kerül elém! :)))
Szóval, a salátát csíkokra vágom, majd olajos,
sós vízben (a szeletelt fokhagyma és újhagyma
társaságában) megfőzöm (nem főzöm szét!).
Kevés hideg vízben kikeverem a sűrítőt,
azt a salátára öntöm, majd utánaöntöm a tejfölt is
és 1-2 percig összefőzöm az egészet.
A cukor természetesen ízlés függő,
nem kötelező bele, az ecetet pedig a gáz
elzárása után szoktam csak hozzákeverni,
de ezt is lehet kinek-kinek magának adagolni! :)
És innen üzenem minden résztvevőnek,
hogy ez tényleg maximum update1-es! :)))))



2 megjegyzés:

  1. Ottalvós buli? Izgalmasan hangzik, én is szívesen részt vennék egyen, mondjuk ha a Hugh Jackman is részt venne rajta:) Régen a nagymamám készített párolt salátát tejföllel, szalonnával, imádtam. Ez is nagyon hasonló, finom lehet:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, de sajnos csak hasonló, mert kimaradt a szalonnás alap
      (az egészséges életmód miatt :)))!
      Egyébként tényleg finom!
      Hugh Jackman nálunk sem volt,
      volt viszont helyette egy (majd 15 éve nem látott) "dilis bagázs"! :)))

      Törlés