Sikeresen jutottam hozzá
egy kis házi, igen jó minőségű,
sűrű joghurthoz
(alig jött ki az edénykéből :),
így adta magát a "recept", amit
meg még valamikor a televízilóban láttam,
na kiktől? Hát (ismét :)
Hozzávalók:-1 kg szilvához (tiszta súly)
-¾ csésze barna cukor
(ha jó édes a szilva, akkor kevesebb; vagy méz)
-1 csipet vaníliapor
-1 tk mézessütemény fűszerkeverék
(Szabolcs ugyan kardamommal készítette,
de hát ember tervez...mindenféle fűszert vettem
-még vaníliaport is-, csak ezt felejtettem el :)))
-0,5 liter sűrű, jó fajta joghurt
A megmosott, kimagozott, félbe vágott szilvát
összekevertem a
cukorral, fűszerekkel
és 180 fokos sütőben, légkeveréssel,
40-50
percig sütöttem
(közben kétszer átkavartam);
Tökéletes levezetése egy jó
erős menüsornak (is/akár :)))!
Egyszerű és nagyszerű desszert, jól hangzik! :)
VálaszTörlésTöbb éve nem eszem a bolti, kész joghurtokat
Törlés(nem bírom megenni!); ennél, bár
meg kell szokni, hogy nincs benne plusz cukor,
(és plusz adalékanyag + tartósító :)
de nagyon finom a kettő, együtt! :)))