2014. április 26., szombat

Házi joghurt sült szilvával

Sikeresen jutottam hozzá
egy kis házi, igen jó minőségű,
sűrű joghurthoz
(alig jött ki az edénykéből :),
így adta magát a "recept", amit
meg még valamikor a televízilóban láttam,
na kiktől? Hát (ismét :)
Hozzávalók:
-1 kg szilvához (tiszta súly)
-¾ csésze barna cukor
  (ha jó édes a szilva, akkor kevesebb; vagy méz)
-1 csipet vaníliapor
-1 tk mézessütemény fűszerkeverék
  (Szabolcs ugyan kardamommal készítette,
   de hát ember tervez...mindenféle fűszert vettem
  -még vaníliaport is-, csak ezt felejtettem el :)))
-0,5 liter sűrű, jó fajta joghurt
A megmosott, kimagozott, félbe vágott szilvát
összekevertem a cukorral, fűszerekkel
és 180 fokos sütőben, légkeveréssel,
40-50 percig sütöttem
(közben kétszer átkavartam);
miután kihűtöttem, a joghurtra kanalazva tálaltam.
Tökéletes levezetése egy jó 
erős menüsornak (is/akár :)))!


2 megjegyzés:

  1. Egyszerű és nagyszerű desszert, jól hangzik! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Több éve nem eszem a bolti, kész joghurtokat
      (nem bírom megenni!); ennél, bár
      meg kell szokni, hogy nincs benne plusz cukor,
      (és plusz adalékanyag + tartósító :)
      de nagyon finom a kettő, együtt! :)))

      Törlés