2014. április 2., szerda

Márványsajtos dip

Dip it!
Hozzávalók:
-10 dkg márványsajt (kéksajt, rokfort)
-1 db körte
-1 kisebb fej fehér retek
-10 dkg krémsajt (Philadelphia, Mascarpone...)
-friss citromlé
-1 szál újhagyma
-só
-darált bors
 A körtét és a retket lereszelem,
az újhagymát vékonyan felkarikázom
és hacsak nem nagyüzemi
mennyiséget szeretnénk készíteni,
elő ne vegyük a konyhai robotgépet,
csak villával törjük meg egy kicsit a sajtot
és lazán keverjük össze a hozzávalókat! :)
Mellé most római saláta, sárgarépa
és szárzeller került.
A Királylány egyébként simán
kiskanállal állt neki! :)))

2 megjegyzés:

  1. És van valami bevált sajtfajtád? Vagy azzal dolgozol amit kapsz?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Miskolcon? Amihez hozzá lehet jutni! :)))))
      De nagy általánosságban beérem az "arany középúttal"
      (nem vagyok én akkora gourmand)! :)))))

      Törlés